ICT-recht

ICT-recht: beschermt online eigendom en privacy

Digitalisering van bedrijfsprocessen heeft een hoge vlucht genomen. Als ondernemer bent u in toenemende mate online actief. Informatie- en communicatietechnologie (ICT) heeft uw leven een stuk aangenamer gemaakt. De toenemende invloed van ICT heeft echter ook een kwetsbare kant. Hoe beschermt u online uw (intellectuele) eigendom en privacy tegen misbruik? Internetcommunicatie vraagt om een jurist die de consequenties van ICT-recht in heldere taal uitlegt.

Kruisbestuiving tussen rechtsgebieden

ICT-recht is een complex vakgebied. Het is en blijft lastig om vanuit een juridisch perspectief de technologische ontwikkelingen bij te houden. Het tempo van ICT ligt immers een stuk hoger dan het tempo waarin jurisprudentie tot stand komt. Bovendien is ICT-recht een kruisbestuiving tussen meerdere rechtsgebieden. Als jurist heb ik affiniteit met ICT. Bij de volgende vraagstukken kunt u vertrouwen op mijn kennis en ervaring:

  • ICT en contractenrecht (laten bouwen van een website, app of software)
  • ICT en privacyrecht (bescherming van persoonsgegevens)
  • ICT en intellectueel eigendomsrecht (online gebruik foto’s en filmpjes, wie is de eigenaar van apps of software)
  • ICT en telecommunicatie (wat mogen bedrijven wel en niet bij telemarketing).

Opstellen en beoordelen van overeenkomsten en verklaringen

Online gebruik van of communicatie via websites, apps of software heeft een stevig, juridisch fundament nodig. Als jurist help ik u graag bij het opstellen, wijzigen en beoordelen van de volgende overeenkomsten en verklaringen:

  • Privacyverklaringen
  • Verwerkingsovereenkomsten
  • Protocol voor datalekken
  • Ontwikkelingsovereenkomst voor software
  • Service Level Agreement (SLA)

Juridisch advies nodig of conflict oplossen?

Heeft u een vraag over een kwestie op het gebied van ICT-recht? Of wilt u een overeenkomst laten opstellen of boordelen? Verdonk Legal & Mediation werkt vanuit Valkenswaard voor ondernemers in de regio Eindhoven – Tilburg – Helmond – Weert – Venlo. Afspraak maken? Bel (06) 43 09 13 95 of vul het contactformulier in.

Afspraak maken?

Jurist arbeidsrecht en mediator Stefan Verdonk - 4

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.