Wat is mediation?

Mediation: onafhankelijke bemiddeling bij conflicten

Heeft u een conflict met een van uw werknemers? Kunt u niet meer door een deur met uw zakenpartner? Of bent u het oneens met de buren over de plaats van een schuurtje of boom in de tuin? Als u met elkaar verder wilt, is het vervelend als conflicten verergeren of als emoties nog hoger oplopen. Voor bijna elk conflict bestaat een acceptabele oplossing. Zowel voor u als voor de andere partij. Mediation is een beproefde manier om deze oplossing boven water te krijgen en zo zakelijke of particuliere conflicten op te lossen.

Samen oplossing bedenken zorgt voor acceptatie

Bij veel conflicten op de werkvloer of in de privésfeer raakt uw blikveld vertroebeld. U bent de grip kwijt en u heeft geen zicht op een mogelijke oplossing. Bij mediation lost u – samen met de andere partij – het probleem op. Onder begeleiding van een mediator en zonder tussenkomst van de rechter. Als u gezamenlijk de oplossing bedenkt, is de kans op acceptatie vele malen groter. Als onafhankelijke bemiddelaar breng ik de communicatie weer op gang, begeleid ik de gesprekken en bewaak ik het proces. Zo help ik u beiden om een oplossing te vinden voor het conflict.

Afspraken bij mediation

Wat mag u verwachten als u mij als mediator in de arm neemt? Bij de start van de mediation leg ik – samen met u en de andere partij – de afspraken vast in een zogenoemde mediationovereenkomst. Zo geldt er bijvoorbeeld een strikte geheimhoudingsplicht over wat er gezegd wordt tijdens de mediationsessies. Mediation is geen verplichting. U kunt er altijd mee stoppen. Als de mediation slaagt, is het mogelijk om de afspraken vast te leggen in een vaststellingsovereenkomst. Als jurist ondersteun ik graag bij het opstellen van zo’n overeenkomst.

Conflict oplossen met mediation?

Heeft u een conflict dat u met mediation wilt oplossen? Verdonk Legal & Mediation werkt vanuit Valkenswaard als registermediator voor ondernemers en particulieren in de regio Eindhoven – Tilburg – Helmond – Weert – Venlo. Afspraak maken? Bel (06) 43 09 13 95 of vul het contactformulier in.

Afspraak maken?

Jurist arbeidsrecht en mediator Stefan Verdonk - 10

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.